• Telefón: 02/800 800 80
  • info@gdpr-slovensko.sk
Aktuality, GDPR, GDPR online, Ochrana osobných údajov

Ako postupovať pri zavádzaní GDPR

Dobre si zapamätajte dátum 25.máj 2018 kedy príde do platnosti nové nariadenie Európskej únie GDPR o ochrane osobných údajov. Jeho princípy sú podobné princípom súčasného zákona o ochrane osobných údajov. Prinášame Vám zopár krokov ako sa môžete pripraviť na zavedenie GDPR do praxe. 1. Oboznámte svojich zamestnancov Personál vo firme, najmä tí na vedúcich pozíciách, by mali byť

Aktuality, GDPR, GDPR online, GDPR pre školy, GDPR sankcie, Ochrana osobných údajov

Sankcie pri porušovaní GDPR

Nariadenie GDPR, ktoré prinesie už 25.mája 2018 nielen zmeny v ochrane osobných údajov ale i zmeny v udeľovaní sankcií. GDPR sa týka hlavne zaobchádzania s osobnými údajmi, ich uchovávaním a oznamovaním porušenia ochrany osobných údajov. Pre občanov prinesie rozšírenie ich práv na ochranu údajov, ale pre firmy prináša riziká v podobe vysokých sankcií.   Aké zmeny prinesie GDPR Na udelenie

Aktuality, GDPR, GDPR online, Ochrana osobných údajov

GDPR – ochrana pred hriechmi z minulosti?

Hovorí sa, že čo sa raz objaví na internete tam už ostane na veky vekov a nie je žiadna šanca, aby naše staré hriechy ostali zabudnuté. Každému z nás sa už stalo niečo nepríjemné alebo niečo, čo sa škaredo zapísalo do našich záznamov a môže byť tŕňom v oku našim budúcim zamestnávateľom alebo ľuďom, s ktorými máme záujem v budúcnosti

Aktuality, GDPR, GDPR online, Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov pomocou Cloudu

Nariadenie Európskej únie o ochrane osobných údajov GDPR (zistite čo je GDPR), ktoré nadobudne účinnosť 25.5.2018 spočíva v povinnosti spracovateľov osobných údajov zabezpečiť, aby boli osobné údaje pod kontrolou a postarať sa o nich náležitým spôsobom proti zneužitiu alebo prípadnému poškodeniu. Ochrániť osobné údaje môžu firmy aj prostredníctvom služby Cloud. Výhodou Cloudu je prístupnosť k dátam kedykoľvek a odkiaľkoľvek s využitím pripojenia

Aktuality, GDPR, Ochrana osobných údajov

Aký bude dopad GDPR na spoločnosť?

Osobné údaje sa v dnešnej dobe považujú za jednu z najcennejších komodít. Naša spoločnosť si viac ako kedykoľvek predtým uvedomuje ich dôležitosť a stále viac sa vynárajú otázky spojené s ich ochranou a zabezpečením. V máji 2018 vstúpi do platnosti nové európske nariadenie General Data Protection Regulation, ktoré nám je bližšie známe pod skratkou GDPR. Aký dopad však bude toto

Aktuality, GDPR, Ochrana osobných údajov

GDPR a malé firmy

O tom, že sa nové nariadenie GDPR dotkne takmer každého kto spracováva osobné údaje sme už informovali. Nariadenie, ktoré príde do platnosti 25.mája 2018 so sebou prináša mnoho nejasností. Môže sa zdať, že pravidlá, ktoré budú platiť pre veľké firmy tie malé obídu. Opak je však pravdou. GDPR ovplyvní všetkých Mnoho živnostníkov a malých firiem podceňuje svoju prípravu

Aktuality

Monitorujete okolo firmy?

Nariadenie GDPR o ochrane osobných údajov ovplyvní taktiež kamerové systémy vo firmách. Tie identifikujú činnosť fyzických osôb a tak spracovávajú osobné údaje. Prevádzkovateľom kamerových systémov pribudne zopár povinností. Čo môžeme očakávať v tejto oblasti? GDPR a kamerové systémy Podľa súčasného zákona o ochrane osobných údajov je nutné aby prevádzkovatelia kamerových systémov o monitorovaní daného priestoru informovali všetky osoby, ktoré do tohto

Aktuality, GDPR, Ochrana osobných údajov

12 noviniek, ktoré prináša GDPR

Nové nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ so sebou prináša balíček zmien v oblasti ochrany osobných údajov. Nariadenie s názvom GDPR – General Data Protection Regulation vstúpi do platnosti 25. mája 2018. Toto potrebujete vedieť! Koho sa zmena týka? Nová legislatíva sa bude týkať všetkých podnikateľských subjektov, ktoré spracúvajú osobné údaje zamestnancov, zákazníkov alebo klientov.

Aktuality, GDPR, Ochrana osobných údajov

Aké hlavné zmeny nás čakajú?

Čas sa nám kráti a 25.5.2018 príde v účinnosť nové nariadenie z EÚ, pod názvom GDPR (General data protection regulation), ktoré bude upravovať doterajší platný zákon o ochrane osobných údajov. Nevyhne sa mu nikto, kto spracuváva alebo zhromažďuje osobné údaje Európanov. Porušenie môže mať likvidačné následky. Prečítajte si aj článok „Čo je to GDPR„. Hlavné

GDPR, Ochrana osobných údajov

Čo znamena ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov patrí do oblasti základných ľudských práv a slobôd. Upravuje ich zákon 122/2013 Z. z. – Zákon o ochrane osobných údajov. V dnešných dňoch sa do popredia dostáva nariadenie GDPR, ktoré stojí nad slovenským ústavným zákonom a platnosť nadobudne 25.5.2018. Čo je ochrana osobných údajov? Osobné údaje sú citlivé informácie, ktoré slúžia k